Turun Scandicin aamupala on todella hyvä, ja yövynkin Turussa työmatkoilla siellä joka kerta. Jyväskylään avattu uusi Verso-hotelli tarjoaa Suomen parhaan hotelliaamiaisen, sekä aivan loistavan saunan. Suosittelen testaamaan. Hotellit, parhaat lounaspaikat, nopeimmat reitit ja miellyttävimmät huoltoasemat tulevat nopeasti tutuiksi, kun matkustaa työn puolesta. Suomen sisällä ei tule huvin vuoksi matkustettua paljoakaan, työn puolesta välillä sitten senkin edestä.

Kun aloittelin työuraani, haaveilin työn puolesta matkailemisesta. Minusta oli kiehtovaa saada tutustua toisiin kaupunkeihin, vieläpä niin että joku muu kustantaa matkakulut. Totuus ”toisiin kaupunkeihin tutustumisesta” valkeni minulle kuitenkin hyvin nopeasti jo ensimmäisten työreissujen aikana. Kun on ensin ajanut neljä tuntia Poriin ja vetänyt siellä kahdeksan tuntia koulutuksia, ei päivän päätteeksi kiinnosta enää mikään muu kuin hotellin sauna ja sänky. Silti pidän työmatkailusta, vaikka se välillä raskasta onkin. Nyt kun kotimaan matkailuun on tottunut, olenkin haaveillut työn puolesta matkailusta ulkomaille. Luulen että siinä kävisi samalla lailla, mielikuvissa siemailen uima-altaan reunalla drinkkiä työpäivän jälkeen rentoutuneena. Todellisuudessa olisin Jetlagin takia entistä väsyneempi, ja hotellin sänky kutsuisi vielä Turun Scandicin sänkyäkin aikaisemmin.

Meillä on siinä mielessä TyövuoroVelholla loistava tilanne, että meille on siunaantunut asiakkaita ympäri Suomea, sekä vielä niin kivasti että kaikki eivät sijaitse kaupunkien keskustoissa. Esimerkiksi lastensuojeluyksiköitä on todella miellyttävissä paikoissa, myös ”keskellä ei mitään”. Tämä jos mikä on mukavaa vaihtelua Helsingin ruuhkissa ajelun vastapainoksi. Huvikseen emme kaikkia asiakkaita kierrä, vaan iso osa työmatkailustamme liittyy koulutuskiertueisiimme. Ymmärrämme, että pienemmiltä paikkakunnilta on vaikea irrottautua, varsinkin isommalla porukalla kouluttautumista varten. Siksi kerran vuoteen jalkaudumme, ja kierrämme Suomea tarjoten asiakkaillemme koulutusta heidän tiloissaan, myös pienemmillä paikkakunnilla mahdollisuuksien mukaan. Tämä vaatii suunnitelmallisuutta; meidän edullisilla koulutushinnoilla ei kannata lähteä ajamaan Jyväskylästä Tornioon, jos perillä on vain yksi koulutettava asiakas. Tämän vuoksi pyrimme niputtamaan samalle reissulle mahdollisimman monta koulutusta kaipaavaa asiakasta.

Koulutuksia tarjoamme aktiivisemmin keväisin sekä syksyisin. Kevään koulutuskiertueemme kohdistuvat Accountor-tilitoimistojen toimipaikoille ympäri Suomea, joista saamme tilat käyttöömme. Näihin tiloihin sitten otamme koulutuksen tilanneet asiakkaat paikan päälle. Näin saamme koulutettua päivässä isomman määrän halukkaita, kun kouluttajan ei tarvitse ajaa paikasta toiseen. Ymmärrämme, että kaikki asiakkaat eivät voi irrottautua työpaikastaan niin helposti, ja siihen tarpeeseen kierrämme syksyisin asiakkaiden tiloissa koulutuksien merkeissä. Koulutuksia sekä käyttöönottokoulutuksia tarjoamme toki ympäri vuoden – varsinkin Jyväskylän ja Helsingin toimistoillamme järjestettävät koulutukset ovat olleet todella suosittuja, niiden edullisuuden ja joustavan aikataulutuksen ansiosta. Toimistoillamme on todella hyvät puitteet tarjota koulutuksia, myös isommille ryhmille. Mikäli asiakkaalle kasvotusten tapahtuva koulutus ei esimerkiksi aikataulusyistä sovi, tarjoamme tällaisiin tilanteisiin suosittuja puhelinkoulutuksiamme. Sekä etäkoulutuksia että toimistoillamme järjestettäviä koulutuksia tarjoamme ympäri vuoden. Koulutusten sisältö ja pituus voidaan myös räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan. Kaikista koulutuksista löydätte tarkempaa tietoa nettisivuiltamme Koulutus-osiosta.

Hyvää kesää kaikille, ja nähdään taas syksyllä koulutusten merkeissä!

Lauri Nevalainen

Lauri Nevalainen

Etelä-Suomen aluejohtaja Lauri Nevalainen toimii Espoon toimiston vetovastuussa. Esimiestehtävät, prosessien kehittäminen sekä loistavan asiakaskokemuksen tarjoaminen motivoivat Lauria päivittäisen työn tekemisessä.